Hoppa till innehåll

Renovering eller förändring av bostadsrätten

I en bostadsrättslägenhet har man stor frihet att påverka utseende och standard. T.ex. får du själv bestämma och åtgärda ytskikt, inredning och vitvaror. Mindre förändringar som att sätta upp en vägg, flytta en innerdörr och liknande får man också göra.

Man får inte göra något som kan skada byggnaden eller vara till men för grannar.

Åtgärder som medför väsentlig förändring av lägenheten kräver styrelsens godkännande i förväg. Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite!

Borrning eller annan och åverkan på fasaden får inte förekomma. Våra putsade fasader är känsliga. Åverkan på dem medför risk för kostsamma problem med sprickor och fuktinträngning.

Borra aldrig djupare än 30 mm i innertaket! Och undersök alltid noga innan du borrar överhuvudtaget. Vi har haft vattenskador av att man borrat i taket och skadat ledningar som ligger ingjutna i bjälklagen.

Persienner skall ha en ljus kulör, annars kan temperaturen mellan glasen bli för hög. Enligt fönstertillverkaren kan rutorna spricka av det och eventuell garanti gäller inte om mörka eller blanka persienner har monterats.