Hoppa till innehåll

Porttelefon och kortläsare

Föreningen driftsätter just nu ett nytt system för porttelefoni och dörröppning till trapphusen.

Det nya systemet kommer att öka säkerheten, minska oönskade påringningar, förenkla för dig som boende och minska administrationen för föreningen.

Porttelefonsystemet byts ut. Din besökare kommer att kunna söka upp namn på en skärm vid porten och ringa därifrån. Samtalet går till en mobil eller fast telefon. Du kan låsa upp entrédörren med din telefon. Den gamla porttelefonluren i lägenheten blir utan funktion, vad du väljer att göra med den är upp till dig.

Trapphusen blir klara i etapper, och under dagen för installationen fungerar inte din porttelefon. Exakt när ditt trapphus kommer beröras är svårt att säga men jobbet utförs i följande ordning:

Kapellgatan 2, 4, 6, Portalgatan 33, 35, 37, 53, 55, 57, 59, 61 och sist 63.

Porttelefonens funktion finns beskriven i ett dokument här på hemsidan. Denna instruktion delas även ut i din brevlåda när det närmar sig installation i ditt trapphus.

Delar av porttelefonens funktioner är avstängd 23:00-06:00, läs noga i instruktionen hur det fungerar efter 23:00 om du väntar gäster vid den tiden.

På utsidan av fastigheten, i de flesta fall mot gatan kommer det, precis som idag finnas en porttelefon, mot gården en enklare kortläsare. Båda dessa kan läsa de RFID-taggar som delats ut. RFID-taggarna kan användas dygnet runt.

Portkoder avskaffas helt vid årsskiftet, fram till dess gäller de nuvarande koderna.