Hoppa till innehåll

Uppgradering av IT

2014-04-30

Dags för uppgraderingen av IT-utrustningen i lägenheterna.

Dagarna 5-8 maj kl. 07:30 – 16:00 kommer tekniker från ELTEL Networks AB för att utföra det sista momentet av vår IT-uppgradering.

Uppgift om vilken dag som gäller för just din lägenhet anslås i trapphusen.

ELTEL behöver då komma in i lägenheten och ha fri passage till IT-skåpet.

Ställ låset i serviceläge om du inte kan vara hemma!


Tekniker kan legitimera sig med ID06.


2014-04-17

Problem med Bredbandet, TV eller Telefonin?

Upplever du problem med Bredband, TV eller Telefonin efter gårdagens avbrott?
Har du testat att starta om din router? Om inte gör det först – dra ur strömsladden – vänta en stund och sätt sedan tillbaka den och starta upp routern.

Hjälper inte det, kan det hjälpa med en systemåterställning (Observera att alla personliga inställningar i routern nollställs! På baksidan av routern hittar du användarnamn och lösenord).
För att återställa routern tryck in reset-knappen på sidan av routern i ca 10 sek. En systemåterställning kan ta upp till en timme.

Om du fortsatt har problem, känner dig osäker eller har övriga frågor:
Ring Telia Fiber-Support på 020-240 250.


2014-04-09

Installationen påbörjas den 16:e april.

Då byter man ut de centrala switcharna. Det kan ta hela arbetsdagen den 16 april. Under den dagen kommer internetanslutningen att vara bruten. Det betyder att inget av bredband, TV eller telefon fungerar hos oss den dagen.

När det är klart skall allt fungera normalt igen med den befintliga utrustningen i lägenheterna. Dock kan man behöva göra omstart av routern och TV-boxen. Dra ur strömförsörjningen till apparaten, vänta en stund (ca 30 sekunder) och anslut igen.

ELTEL Networks kommer att avisera datum för lägenhets-installationerna vid senare tillfälle.


 

2014-04-07

Fortfarande hoppas vi att installationen kommer att ske under april men det är inte bekräftat och kan bli senare.

Så här kommer det att går till:
Först byter man ut de centrala switcharna. Det tar en (hel) arbetsdag under vilken internetanslutningen kommer att vara bruten. Det betyder att inget av bredband, TV eller telefon fungerar hos oss den dagen.
Men när det är klart skall allt fungera igen med den gamla befintliga utrustningen i lägenheterna. Dock kan man behöva göra omstart av routern och TV-boxen. En ”norsk” omstart rekommenderas. D.v.s. att dra ur strömförsörjningen till apparaten, vänta en stund (ca 30 sekunder) och anslut igen.

Därpå följer installationer i varje lägenhet. Teknikern måste komma in och utföra vissa moment som man varken kan eller får göra själv.
Vid detta tillfälle installeras den nya routern och en ny TV-box till varje lägenhet. De gamla TV-boxarna kommer att fungera även efter förändringen.

Datum för switchbytet (med åtföljande internetavbrott) kommer att meddelas så snart det är inplanerat.

ELTEL Networks kommer att avisera datum för lägenhets-installationerna.
För Tryckarens del kommer informationen att läggas ut här på hemsidan och även skickas med e-post.

 


2014-03-07

Genom nytt avtal med Telia får vi snart en uppgradering av IT-installationerna i våra hus. Det blir nya switchar centralt i kvarteret samt en ny bredbandsrouter och en ny TV-box i varje lägenhet.

Bredbandskapaciteten kommer att öka från dagens max 100 Mbit/s till max 1000 Mbit/s.

I dagsläget ingår 10 Mbit/s i föreningsavgiften och kapacitet därutöver, men max 100 Mbit/s, har kunnat beställas av Telia mot tilläggskostnad för lägenhetsinnehavaren.

Efter uppgraderingen kommer alla lägenheter att ha 100 Mbit/s ingående i föreningsavgiften och kapacitet därutöver, upp till 1000 Mbit/s, kommer att kunna köpas till individuellt.

TV-utbudet blir detsamma som hittills. Telias kanalpaket ”lagom” ingår i föreningsavgiften och det går att individuellt köpa till andra kanalpaket i Telias utbud. Befintliga TV-boxar kommer att fungera som förut.

Telia har uppdragit installationsarbetet åt ELTEL Networks i Uppsala. Mer information kommer närmare tiden för arbetets utförande. Men redan nu skall nämnas att individuell installationshjälp kommer att erbjudas utan kostnad.

Det planeras för närvarande att installationen skall göras under april 2014.