Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/8/f/brftryckaren.se/httpd.www/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100 Garantitidens utgång

Information från Brf Tryckaren:

---

Garantitidens utgång närmar sig

Fem år går fort, vi började flytta in 2011 i september, några medlemmar har flyttat och nya medlemmar har tillkommit.

När vi först flyttade in fick vi med köpet, ett garantiåtagande från vår entreprenör, NCC, som varade i fem år. Det börjar alltså närma sig garantitidens utgång. Det innebär att vi snart skall stå på egna ben och både vi som förening och du som lägenhetsinnehavare tar över ansvaret till fullo.

Vårt ansvar som förening är att tillse att vi har ett hus i så gott skick som det bara kan vara vid detta övertagande. Huset skall då vara helt fritt från fel och brister som vi kan härleda till bygget eller konstruktionen. Här behöver vi Er hjälp att inkomma med iakttagelser på sådant som skulle kunna falla under garantin även utanför Er lägenhet.

Ert ansvar som lägenhets innehavare är att anmäla fel och brister i Er lägenhet till NCC så att både föreningen och Ni kan gå vidare utan garanti och utan att något måste bytas ut de närmaste åren på grund av en bristfällig produkt eller byggnationsfel.

Vi, som styrelse, kan sammanställa krav från flera boenden och göra en gemensam talan mot NCC. Vi kan inte garantera att NCC kommer gå oss till mötes men vi kan garantera att vi kommer göra vårt bästa för föreningen och för dig som enskild lägenhetsinnehavare.

Föreningen kommer inte att ta upp ärenden som inte är felanmälda hos NCC, så har du inte felanmält ett ärende som du vill ha förenings hjälp med, så skall det göras omgående.

För att detta skall fungera behöver styrelsen få in det som Ni felanmält till NCC som inte är löst eller kan anses vara av vikt för föreningen att veta (vatteninträngningar, golv som knarrar, ventilation som inte fungerar eller att det drar, värme som är otillräcklig eller dörrar som går i baklås).

Detta dokument skall vara föreningen tillhanda senast den 23 februari 2016 för att vi skall hinna sammanställa detta i tid till möte med NCC under samma vecka.

Fel som uppkommer och blir felanmälda till NCC efter denna deadline skall anmälas till styrelsen löpande.

Skicka in ett mail till föreningen (styrelsen@brftryckaren.se) alternativt lägger Ni ett brev till styrelsen i vårt postfack på Kapellgatan 6, glöm inte att nämna vilket lägenhetsnummer det berör och hur vi lättast kommer i kontakt med Er.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen, Brf Tryckaren

---

Du har väl inte missat:

Förslag till sammanslagning

Styrelserna i Droskan, Vide och Tryckaren föreslår att kvarterets tre bostadsrättsföreningar (Brf) och samfällighetsföreningen (Sff) går samman till en enda Brf som kommer att omfatta hela kvarteret Norra Portalen. Sff upplöses därefter. Beslut på föreningsstämmor För att samgåendet ska bli verklighet måste varje Brf rösta för förslaget på två stämmor. Första tillfället …

Läs hela texten här.

---